Share webdesign holland op Twitter Share webdesign holland op Facebook

Over Kantje's Ronaldo

Pony’s zeggen de meeste paardenmensen weinig, maar Kantje’s Ronaldo kennen ze allemaal een naam om niet snel te vergeten. Met zijn nakomelingen heeft Ronaldo zijn naam in de sport en fokkerij voor altijd vastgelegd.

KLIK OP ONDERSTAANDE  BEELDEN VOOR INFO EN VERGROTING

Kantje’s Ronaldo werd in 1987 bij ons geboren uit de combinatie Wiske Barbara en Waterhof Pretendent.  Pretendent had net als vier jarige in Ermelo het verrichtingsonderzoek afgerond met hoge cijfers. Niet alleen als springpony viel hij op maar ook zijn cijfers voor basisgangen waren  zeer goed.

Uit Pretendent zijn eerste jaargang werden twee zoons goedgekeurd: Kantje’s Ronaldo en Melle Jerom die via Kantje’s Monic teruggaat op onze stammoeder Silverlea Beech Leaf.

Wiske Barbara de moeder van Ronaldo was een mooie Forester een typische Moscan nakomeling,  helaas is ze nog voor Ronaldo werd goedgekeurd overleden aan een koliek. Als driejarige doorliep Ronaldo het verrichtingsonderzoek, destijds nog een 50 dagentest in Ermelo, met succes.

Hij sloot het af met negens voor vrij springen, springen onder de man, karakter, stalgedrag en gebruiks-eigenschappen. Als vierjarige ging Ronaldo de sport in en Ilse van Dijk werd zijn amazone op zeven jarige leeftijd sprong Ronaldo in de klasse ZZ onder Ilse van Dijk hierna is Ronaldo enkel nog voor de fokkerij ingezet.

Dankzij zijn goede eigenschappen behaalde Ronaldo het predicaat prestatie dekhengst, zijn kinderen maakten inmiddels de eerste schreden in de keuringsbaan en sportvelden.

Als twaalfjarige had Ronaldo naast twee algemene damkampioenschappen op de Centrale hengsten-keuring ook alle mogelijke predicaten behaald. Tientallen nakomelingen van Ronaldo lopen in de hoogste klassen dressuur, springen en eventing, ook internationaal zijn ze graag gezien.

In 2001 en 2002 heeft Ronaldo bij de Franse Staatsstoeterij Haras Nationauv ter dekking gestaan, wat als een absolute eer gezien mag worden voor een niet frans gefokte hengst. Het eerste jaar in Frankrijk was Ronaldo al direct de meest gevraagde hengst onder de franse fokkers.

In 2002 brak hij echter alle records door maar liefst 166 merries te dekken. In de daarop volgende twee jaren heeft Ronaldo vanuit Normandië bij het particuliere iniatief Syndicat Linaro merries bediend.

Eind 2004 is Ronaldo terug bij zijn geboortestal aan het Kantje in Nistelrode gekomen waar hij zowel in 2005 als in 2006 meer dan 100 merries heeft gedekt.

Ronaldo fokt bij uiteenlopende merries goed, hij geeft mooie rondgedraaide pony’s met een edel hoofd, zijn kinderen zijn braaf en werkwillig. Het zijn pony’s die voldoende kwaliteiten voor dressuur en springen hebben, ze kunnen werken en willen het ook. Ze laten zich bewerken en geven niet snel op. Ronaldo’s gaan door ook als ze iets moeilijk vinden.

In 2007 is Ronaldo door de fokkers uitgeroepen tot de meest invloedrijkste hengst over 50 jaar New Forest fokkerij in Nederland! Niet lang daarna kreeg Ronaldo een ontsteking, de enige manier om zijn leven te redden was castreren, maar helaas kon Ronaldo niet lang van zijn oude dag genieten begin 2008 overleed hij.

 

Artikelen

Menu

Contact

Onze Kantjes Veulens

Al enkele decennia fokken wij kinder- gebruiks- en sportpony’s welke beschikken over de juiste maatvoering

Over Team Kantjes

Op een keuring gaan vaak weken werk vooraf. De pony’s stelen de show, maar hoofdrolspelers op de achtergrond zijn de in het wit gestoken voorbrengers.

Over ons bedrijf

Ons bedrijf Kantje’s New Forest Pony is gelegen in het Brabantse Schaijk in het natuurgebied de Maashorst. Kwaliteit staat voorop!

Kantjes New Forest

Eric van de Rakt

Rijksweg 26

5374 RB  Schaijk

Noord Brabant

Telefoon:

+31 486436478

Mobiel:

+31 6 53971618

Share webdesign holland op Twitter Share webdesign holland op Facebook

Kantjes New Forest

Eric van de Rakt

Rijksweg 26

5374 RB  Schaijk

Noord Brabant

Telefoon:

+31 486436478

Mobiel:

+31 6 53971618

Over Team Kantjes

De pony’s stelen de show, maar hoofdrolspelers op de achtergrond zijn de in het wit gestoken voorbrengers.